Neopixels, het ideale isolatiemateriaal

3e generatie grafietparelsNeopixels behoren tot de derde generatie grafietparels. Het begon allemaal met de witte HR+-parels in de jaren ’70, die werden gebruikt voor spouwmuurisolatie. In 1997 kwam BASF met een innovatieve uitvinding: de grijze grafietparels. Zo’n vijf jaar geleden werden de eerste grijze HR++ parels voor spouwmuurisolatie geproduceerd. Inmiddels heeft de naam parels plaatsgemaakt voor Neopixels, wat staat voor Triple HR isolatie.


1. Eerste generatie grijze parels HR++
2. Tweede generatie grijze parels
3. Derde generatie Neopixels Triple HR

 

Grafietparels

Reflectie door grafietDe toevoeging van grafiet aan de isolatieparels zorgt voor
een betere reflectie van koude en warmte. Dit houdt in dat Neopixels meer dan 20 % beter isoleren dan traditionele na-isolatie en dus meer energie besparen. 

Grafiet reflecteert warmte terug, waardoor de isolatiewaarde 20 % hoger is.Betere reflectie door toevoeging van grafiet

 


Eigenschappen

Het ATG-certificaat van het systeem Neopixels met 0.034 W/mK heeft de laagste Lambda-waarde van België van alle systemen met gebonden EPS parels. De laagste Lambda-waarde betekent de hoogste isolatiewaarde. Neopixels isoleren meer dan 20 % beter dan traditionele na-isolatie en besparen dus meer energie. Ze verbeteren daarnaast de geluidsisolatie..

 

Voordelen op een rij

  • Uitermate geschikt voor toepassingen waar de ruimte krap is (spouwmuur)
  • Naadloos aansluitende isolatie
  • Maatvast
  • Milieuvriendelijk vanwege de hoge eco-efficiëntie
  • Hoge weerstand tegen veroudering en verrotting
  • Gemakkelijk te recyclen, zonder veel energie
  • Neopixels bevatten geen roet

Neopixels België
www.neopixels.be

© Copyright 2013 Neopixels Insulation BV • Alle rechten voorbehouden. Niets van deze site mag, geheel of gedeeltelijk, op welke wijze dan ook, worden overgenomen zonder voorafgaande uitdrukkelijke toestemming van Neopixels. Neopixels en Neofixx zijn geregistreerde merknamen van Neopixels Insulation bv. Neopor en BASF zijn geregistreerde merknamen van afdelingen of verbonden bedrijven van BASF. Alle merken zijn eigendom van de respectievelijke eigenaars.